Lozengrad Hotel

Kırklareli Tarımda Kadın Girişimciliği Eğitimi Yarışması Yapıldı

Kırklareli Tarımda Kadın Girişimciliği Eğitimi Yarışması Yapıldı

Haziran 11, 2015 • Under: Etkinlik, Haber

0

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” programı kapsamında girişimcilik eğitimi alan kadın çiftçilerin hazırladıkları projelerin yer aldığı yarışma 10 Haziran günü Kırklareli Royal Bilgiç Otel’de gerçekleşti

Toplam 79 kadın çiftçinin katıldığı uygulamalı girişimcilik eğitimi sonrasında bitkisel ve hayvansal üretim, el sanatları, işleme ve pazarlama, aile işletmeciliği ve kırsal turizm alanlarındaki projeler jüri tarafından değerlendirildi.

Yarışmada “Kazı Kazan” adlı projesiyle merkez Beypınar Köyünden Esra ÖZDİN birinci oldu. “Masal Kahvaltı” ile Merkez Çukurpınar Köyünden Tülay ÖZKAN ikinci, “Organik Arıcılığa Hazırlık” projesiyle Merkez Çukurpınar Köyünden Gözde OVALI üçüncü, “Yöresel Ev Yapımı fesleğenli Kuskus Yediniz mi?” projesiyle Babaeski İlçesinden Cemile ERGÜN dördüncü ve “Kabaklı ve Erikli Pancar Pekmezi” projesiyle Lüleburgaz İlçesinden Gülcan AKDENİZ beşinci seçildi.

Birinci olan proje Balıkesir, Çankırı, Gaziantep, Konya, Malatya, Muğla ve Zonguldak illerinden birincilerin yarışacağı yarışmada Kırklareli’ni temsil edecek. Bu iller arasından birinci seçilen projeGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenerek hayata geçirilecek.