Lozengrad Hotel

Lozengrad Hotel, Kırklareli Üniversitesi kariyer günlerine katıldı

Lozengrad Hotel, Kırklareli Üniversitesi kariyer günlerine katıldı

Mart 28, 2015 • Under: Etkinlik, Haber, Kariyer

0

Lozengrad Hotel, Kırklareli Üniversitesi tarafından düzenlenen 5.kariyer günlerine katıldı. Öğrencilerin iş dünyası ile tanışmaları, farklı sektörler hakkında bilgi almaları ve kariyer hayatlarına yön vermeleri amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenen “Kariyer Günleri”, 23-27 Mart 2015 tarihleri arasında Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi ve Kayalı Kampüsündeki konferans salonlarında gerçekleştirildi.

Lozengrad Hotel kariyer günleri dolayısıyla Kırklareli otelcilik sektöründeki iş fırsatlarını artıracak benzersiz bir staj programını da öğrencilere sundu. Etkinlik boyunca yöneticilerimiz ve insan kaynakları temsilcilerimiz öğrencilerle bir araya geldi. Temsilcilerimiz otelcilik sektöründe kariyer yapmak isteyen gençlere sektör hakkında bilgi verirken onlara mezuniyet sonrası kariyer ve staj fırsatları sundular.

Her 11 kişiden biri otel çalışanı

Lozengrad Hotel yönetim kurulu başkanı İsa Taşkın gençlerle yaptığı sohbette küresel krizin de etkisiyle dünyada 75 milyondan fazla insanın şu an işsiz olduğuna değinen Taşkın, Türkiye’de de 900 binden fazla işsizin olduğunu bunun da 180 bininin gençler olduğunu söyledi. Turizm sektörünün dünyada en büyük işveren olduğunu söyleyen Taşkın, dünya genelinde her 11 çalışandan birinin bu alanda görev yaptığını belirtti.

Kırklareli’de oteller gençlere istihdam kaynağı olmalı

Kırklareli’nde otelcilik sektörünün gençlere istihdam sağlamak ve genç işsizliğini azaltmak açısından çok önemli olduğunu belirterek, Kırklareli’nde otelcilik sektörünün gelişmesi için öncü bir rol oynayacaklarını bildirdi. Gençlere fırsat yaratmak için eğitim-istihdam bağının güçlendirilmesi gerektiğini bu yüzden Kırklareli Üniversitesi’nin çalışmalarını takdirle karşıladığını ve her zaman işbirliği içinde olmaya hazır olduklarını söyledi.

Taşkın “Gençlere otelcilik sektöründe istihdam olanağı yaratmak ve yerel ekonomiyi kalkındırmak bizim hedeflerimizin başında geliyor. Bu yüzden uzmanlar ve rehberlerin işbaşı eğitimi verecekleri mesleki gelişime yönelik atölyeler ve staj programları geliştiriyoruz. Eğitime katılanlara profesyonel aşçılık, ön büro, yiyecek & içecek servisi, çok yönlü ağırlama hizmetleri, spor ve fitnes ile satış alanlarında eğitim vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Kırklareli duraklama değil konaklama yeri olacak

2015 yılında hizmete açılan Lozengrad Hotel sadece bölgede değil tüm Türkiye’de konaklama sektöründe öncü olmayı hedefliyor. Taşkın, Kırklareli’nin Avrupa yolu üzerinde bir duraklama yeri değil, konaklama yeri olmasını sağlamak, Kırklareli’nin dünya haritası üzerindeki yerinin belirginleşmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyor.

Kırklareli otelleri de katıldı

Kırklareli Üniversitesi’nin düzenlediği etkinlik kapsamında Le Meridien, Radisson Blu, Ramada Hotels, Assos Eden Grup, Elite World Hotel, Dosso Dossi Hotel, gibi otellerin temsilcilerinin de  aralarında bulunduğu alanında uzman 50’den fazla konuşmacı 5 gün boyunca bünyelerindeki kariyer ve staj fırsatlarını, kurumlarında çalışan olarak yer alabilme şartlarını Kırklareli Üniversitesi öğrencilerine aktardılar.

Üniversitenin düzenlediği etkinliğe Lozengrad Oteli‘nin yanısıra diğer Kırklareli otelleri de yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe katılan Kırklareli otelleri arasında İğneada Resort Hotel,   Royal Bilgiç Hotel gibi firmaların temsilcileri de yer aldı.